sâmbătă, 9 aprilie 2011

Are dreptate?!

Într-o viata, aproape normala, barbatul trece - în viziunea femeii - printr-o serie de transformari zoologice,unele complet ilogice.
" La început e puisor, puiut, pui, iepuras, gândacel, motanel, mielusel, cocosel, ursulet, bursucel, mânz. Apoi devine armasar, taur, leu, leopard, tigru, iepuroi, dulau, cârlan, cintezoi si cocos.
Usor, usor, se transforma în popândau, magarus, tap, berbec si vitel. Spre final, ajunge guzgan, papagal, sconcs, gorila, urangutan, dinozaur, casalot, mastodont, magar, porc si, inevitabil, boul dracului".

Cu totul altfel se pune problema, când e vorba de femeie!
 "
Porneste de la privighetoare, mierla, ciocârlie, vrabiuta, gândacel, soricel, pisicuta, broscuta, furnicuta, albinuta, libelula si trece spre porumbita, maimutica,vulpita, pupaza, bufnita, ajungând la viespe, vipera, lipitoare, ciocanitoare, cucuvea, closca, gâsca,  hiena, balena si evident, vaca Domnului".

vineri, 8 aprilie 2011

Lucruri interesante depre canepa...

Cânepa, planta minune
Cânepa are o fibră de calitate mult superioară celei produse din lemn. Mult mai puţine chimicale sunt necesare pentru a fabrica hârtia din cânepă, decât hârtia produsă din lemn. Unui copac îi ia zeci de ani de zile pentru a ajunge la maturitate, pe când cânepei îi este destul un singur sezon.
Iată câteva din întrebuinţările pe care cânepa le-ar putea aduce omenirii:

1) Toate materialele din plastic ar trebui realizate din ulei de sămânţă de cânepă.
Materialele plastice din cânepă sunt biodegradabile. De-a lungul vieţii lor, ele se descompun şi nu fac rău mediului înconjurător. În schimb, materialele plastice făcute din petrol ruinează natura; ele nu sunt biodegradabile şi fac mare rău planetei. Materialele plastice făcute din cânepă nu vor distruge ape curgătoare aşa cum au făcut DuPont sau alte corporaţii.

2) Din cânepă se pot face medicamente.
Să nu uităm că în trecut, Asociaţia Medicală Americană sprijinea tratamentele pe bază de canabis, care sunt mult mai naturale şi mai puţin nocive pentru organismul uman, decât medicamentele care se bazează pe compuşi petrochimici.
Cânepa ajută la lărgirea arterelor, astfel încât sângele să poată circula mai bine. De asemenea, cânepa conţine THC, un agent activ, care ajută în bolile de astm şi glaucom.

3) Cânepa poate ajuta la combaterea foametei în lume.
O mulţime de produse alimentare pot fi realizate din cânepă. Seminţele de cânepă conţin proteine naturale în cantităţi mari. De asemenea, ele conţin doi acizi graşi esenţiali care ajută curăţarea trupului de colesterol. Aceşti acizi graşi nu pot fi găsiţi în altă parte în natură.

4) Din cânepă se pot face haine durabile.
Hainele realizate din cânepă sunt extrem de durabile de-a lungul timpului. Dar în anumite state din SUA ca de exemplu în Kentucky, s-a ajuns la măsuri extreme, ca de exemplu, purtarea hainelor făcute din cânepă fiind considerată o infracţiune. Vă imaginaţi să fiţi arestat pe stradă pentru că purtaţi blugi din cânepă?

Clipe numai pentru mine...


Prima data am vrut sa fac poze cu mancarea mea de urzici...Au fost greu de cules si de curatat. Le-am spalat in 6(sase) lighene cu apa, oparit si strecurat si apoi tocat marunt. Le-am trecut si prin blender apoi le-am frecat cu malai si le-am fiert din nou cu tot ce trebuie. Rezultatul? O mancare neagra si indigesta, pe care a trebuit sa o arunc la gunoi! Timp pierdut si vase murdarite, degete intepate si innegrite! Asa ca azi m-am plimbat si am incercat sa ma bucur de prezent, "ocultand" gandurile de tot felul care ma invadeaza.