marți, 12 aprilie 2011

Avocado...

De cand ma stiu am fost caraghios de emotiva. Cred ca sensibilitatea exagerata poate fi un handicap. Prin clasa a doua am gasit un ousor azuriu si pestrit de pasare, cazut intr-un frunzis. Si pentru ca cineva cu autoritate mi-a spus ca poate fi clocit si din el va iesi un puisor, care altfel va muri, l-am purtat la subtioara, cu multa responsabilitate, vreme de trei saptamani. Mergeam cu el la scoala, nu-l paraseam decat in somn cand ii faceam un culcus caldut, sau la baie, cand i-l incredintam  cu strangere de inima fratelui meu. Colegii de clasa credeau ca m-am lovit la brat, nu mergeam nici la orele de sport. Am tot asteptat sa iasa puisorul pana intr-o zi cand tata, afland ce fac, mirat ca purtam in luna iunie pulovar gros- ca sa-mi cresca temperatura "cuibarului"- mi-a taiat elanul, explicandu-mi ce-mi lipseste pentru a fi o buna closca...
Cred ca am ramas cu instincte de closca, nestirbite de faptul ca la timpul sorocit am devenit mama, toate astea trebuind sa se mai toceasca... Acum mi-am pus in gand sa "clocesc" un sambure de avocado. Imi place gustul lui, desi nu stiu exact daca-i fruct sau leguma.
I-am infipt cu mila si grija niste scobitori in coaja si am plasat OZN-ul, ca asa arata, intr-un castron cu apa. Incet, incet, coaja s-a umflat si cam dupa 5 saptamani in partea de jos a iesit o radacinuta, si apoi in partea superioara s-a itit un mugure. Va tin la curent cu ce se mai intampla! Asa sper sa arate arbustul meu!

luni, 11 aprilie 2011

Corsica...

Frumoasa, aspra, mandra, rece, parfumata, ciudata, dar de neuitat! Nu este pentru turistul comod, dar efortul depus este rasplatit! Golfuri singuratice, arome provensale de ierburi amarui mangaiate de un soare prietenos, gust de salbaticie,  aer racoros, serpentine, vin de mirt...lamai si portocale atat de multe incat locuitorii nici nu se mai ostenesc sa le culeaga.